پروژه کارآفرینی روغن کشی از دانه های روغنی
دسته بندي :
کارآفرینی »
کشاورزی و زراعت
مقدمه:تغذیه صحیح در سلامت مردم جامعه نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. در این بین، روغن نباتی با توجه به ارزش غذایی و میزان کالری از جمله اقلام غذایی به شمار میآید که توسط تمام افراد جامعه مصرف میشود و در واقع جزء جدایی ناپذیر رژیم غذایی همه مردم در سنین مختلف است.
ورود روغن نباتی به کشور از اواسط دهه ۳۰هجری شمسی آغاز شد. به رغم نگرش منفی مردم به روغن نباتی که ناشی از دشواری تغییر عادت مصرف روغن حیوانی بود، این روغن به واسطه قیمت ارزانتر و بسته بندی بهتر و بهداشتی تر توانست در میان اقشار مختلف جامعه شهری جایگاه خود را پیدا کند و به تدریج مصرف آن افزایش یافت، به گونهای که مصرف سرانه کشور در اوایل دهه ۱۳۴۰ به حدود ۵/۲ کیلوگرم، اوایل دهه ۱۳۵۰ به ۷/۴ کیلوگرم اوایل دهه ۱۳۶۰ به حدود ۸ کیلوگرم، اوایل دهه ۱۳۷۰ به حدود ۱۲کیلوگرم و اوایل دهه ۱۳۸۰ به ۱۶ کیلوگرم رسید (که براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بالاتر از استاندارد مصرف است.)بنابراین با توجه به جمعیت ۶/۷۱ میلیون نفری و لحاظ سرانه ۱۶ کیلوگرم نیاز سالانه کشور به روغن خام، حدود ۱۱۵۰تا۱۲۰۰ کیلوگرم است که در حال حاضر کمتر از ۲۰ درصد این نیاز از طریق تولید داخلی (روغن استحصالی از دانه داخلی) تأمین و مابقی از طریق روغن خام یا دانه روغنی یا روغن ساخته شده وارداتی تأمین میشود. در این خصوص لازم به توضیح است که هر سال بر اساس مصوبات شورای اقتصاد، بخشی از روغن خام مورد نیاز از طریق روغن کالابرگی و در قالب تعهدات دولت تأمین و توزیع میشود که این میزان برای سال جاری در قالب ۶ کالا برگ ترکیبی به میزان سرانه هر نفر ۴/۵ کیلو گرم (حدود ۳۳ درصد از مصرف سرانه) است و مابقی نیاز توسط بخش خصوصی تأمین و توزیع میشود.
در این گزارش سعی شده است، وضعیت تولید، مصرف و توزیع روغن نباتی و دانه های روغنی در کشور بررسی شود تا زمینه آشنایی بیشتر با این بازار فراهم آید.
فهرست مطالب:فصل اول: کلیات1-1 مقدمه
1-2 نام کامل طرح و محل اجرای آن
1-3 مشخصات متقاضیان
1-4 دلایل انتخاب طرح
1-5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه
1-6 وضعیت و میزان اشتغالزایی
تاریخچه و سابقه مختصر طرح
وضعیت بازار جهانی
عمده دلایل افزایش قیمتهای جهانی
افزایش تولید داخلی تنها راه کاهش وابستگی
وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح
مراحل انجام كار
مجوز های قانونی
مراحل صدور جواز تاسیس
مدارك مورد نياز
اصلاحیه جواز تاسیس
تعریف
صدور پروانه بهره برداری
مراحل صدور توسعه طرح
تعریف
مراحل صدور کارت شناسایی
دانه های روغنی
دانههای روغنی کلزا و خردل
گونهها و نامهای عمومی
طبقه بندی رقمها
محصول بذری
قرنطینه
کشت قبلی
علفهای هرز مشکل ساز
کاشت و داشت محصول
سر کشی از محصول بذری
برداشت
برداشت مستقیم با کمباین
بذر بعد از برداشت
خشک کردن
بوجاری بذر
تیمار بذر
رقمهای مصنوعی
روغن گیری از زیتون
خواص روغن زیتون
خواص برگ درخت زیتون
روش انتخاب روغن زیتون مرغوب
فصل دوم: روش انجام کار گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه
بازدید از کارخانه تاب دانه سمنان
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها
فهرست مواد مصرفی مورد نیاز
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار
توجیه اقتصادی محصول
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت
فصل سوم: امور مالی طرحبازدید از کارخانه تاب دانه سمنان
زمین
محوطه سازی
ساختمانها
میزان سرمایه گذاری
محاسبه هزینه ها
هزینه های ثابت و متغییر طرح
محاسبه سود و زیان ویژه
تاسیسات مورد نیاز
وسایل نقلیه
تاسیسات اداری
هزینه های قبل از بهره برداری
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و مزایای پرسنل تولیدی
هزینه سوخت و انرژی
استهلاک و تعمیر و نگهداری
فصل چهارم: جمع بندی، نتیجه گیری و پیشنهاداتنتایج حاصله از اجرای طرح
منابع و ماخذ
-
راهنمای استفاده:
مناسب جهت استفاده در اجرای طرح کارآفرینی و ارائه دانشجویی
-
محتوای فایل دانلودی:
در قالب فایل word و قابل ویرایش