استخراج و شناسایی ترکیبات طبیعی موجود در کبد و بافت عضله ماهی کفشک زبان گاوی

دسته بندي : علوم پایه » زیست شناسی
چكيده:
در اين تحقيق مواد طبيعي و اسيد هاي چرب موجود در بافت كبد و عضله ماهي كفشك زبان largescale tonguesole با نام علمي (Cynoglossus Macrolepidotus) معروف به زبان گاوي با استفاده از روش (Bligh And Dyer) استخراج گرديد.
براي شناسايي اين مواد ابتدا كلروفرم كه به عنوان حلال مورد استفاده قرار گرفته بود توسط دستگاه Rotary Evaporator تبخير و سپس مواد در n - هگزان حل گرديد و به دستگاه GC-MS تزريق شد. با استفاده از كروماتوگرام جرمي و طيف هاي جرمي بدست آمده مواد طبيعي موجود از جمله اسيدهاي چرب بافت كبد و عضله با محاسبه انديس كواتس و مقايسه آنها با انديس كواتس استاندارد و نيز بررسي داده هاي طيفي (GC-MS) و مقايسه آنها با داده هاي استاندارد موجود در مراجع (Eight Peak ) شناسايي گرديد.
در كبد يازده تركيب شناسايي شد كه Palmitic Acid با 98/14 درصد بيشترين مقدار مي باشد . ساير تركيبات شناسايي شده در كبد شامل Oleic Acid (30/12 درصد)،  1,3-Cyclooctadiene (97/7درصد) stearicAcid و (80/6) درصد، methyl eicosa-5,8,11,14,17 pentaenoate (45/6 درصد) ،  1,4,8-Dodecatiene (75/5 درصد). 9-Hexadecanoic Acid (39/5درصد) ethyl ester، 5,8,11,14-Eicosatetranenoic Acid (08/4درصد)، Heptacosane (77/1درصد)، 3-Heptadecan-5-yne (24/1درصد)، Myristic Acid (66/0درصد) مي باشد. تركيبات شناسايي شده در بافت عضله شامل Plamitic Acid (15/43درصد)، Methyl Eicosa-5,8,11,14,17-Pentanoate (51/23درصد) ،Stearic Acid (35/8درصد)، Oleic Acid (68/0درصد)، Nonane (74/6درصد)، Decane(06/3درصد) مي باشد.
واژگان كليدي: اسيدهاي چرب غير اشباع، روغن كبد و عضله ماهي، كفشك زبان گاوي، پالمتيك اسيد، اولئيك اسيد

فهرست مطالب:
چكيده
مقدمه
فصل اول: كليات
1-1 هدف
1-2 پيشينه تحقيق
1-3 روش كار و تحقيق
فصل دوم: كفشك زباني ماهيان (cynoglossidae tongue soles)
1-2كفشك زباني ماهيان (cynoglossidae tongue soles)
2-1-1 ريخت شناسي كفشك زباني ماهيان
2-1-2 گونه هاي موجود در ايران
2-2 جايگاه سيستماتيك كفشك زبان گاوي (cynoglossidate macrolepidotus )
2-2-1 ريخت شناسي كفشك زبان گاوي (largescale tonguesole)
2-2-2 محيط زيست
2-2-3 ارزش اقتصادي
2-2-4 اندازه و وزن
2-2-5 پراكنش
فصل سوم: چربي ها (lipids) و روغن ماهی (fish oil)
3-1 چربي ها
3-2 اسيد هاي چرب
3-2-1 مشخصات عمومي اسيدهاي چرب
3-2-2 خواص اسيدهاي چرب
3-3 ساختمان و خواص انوع چربيها
3-3-1 چربي هاي خنثي (اسيل گليسرولها)
3-3-2 فسفوگليسيريدها
3-3-3 اسفنگوليپيدها و گليكوليپيدها
3-3-4 موم ها ( waxed)
3-3-5 ليپيدهايي كه صابون نمي شوند
3-6 روغن ماهي (Fish oil)
فصل چهارم: مواد و روش ها
4-1 مواد مصرف شده
4-2 وسايل آزمايشگاهي مورد نياز
4-3 دستگاههاي مورد نياز
4-4 روش
4-4-1 تهيه نمونه ماهي كفشك زبان گاوي
4-4-2 استخراج مواد طبيعي از كبد و بافت عضله ماهي كفشك زبان گاوي
4-4-3 مراحل عملي استخراج به روش Bligh and dyer
4-4-4 استخراج و خالص سازي چربي ها در روش Bligh and dyer
4-5 استفاده توأم از كروماتوگراف و طيف سنج جرميGC/MS
4-5-1 انديس كواتس (Kovts index )
4-6 شناسايي مواد طبيعي موجود در فاز –n هگزاني كبد و بافت عضله
 ماهي كفشك زبان گاوي (largescale tongusole) با استفاده از دستگاه GC/MS
4-6-1 مشخصات دستگاه GC/MS مورد استفاده
فصل پنجم: نتايج آزمايش و بحث
5-1 نتايج، تفسير داده ها و شناسايي طيف هاي GC-MS
5-2 بحث
پيشنهادات
فهرست منابع فارسي
فهرست منابع انگليسي
چكيده انگليسي
فهرست جداول
فهرست اشکال
دسته بندی: علوم پایه » زیست شناسی

تعداد مشاهده: 4228 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 110

حجم فایل:4,163 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته شیمی دریا و زیست شناسی


  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب فایل word و قابل ویرایش